Welke tips zou jij, trouwe bloglezer………………….?

Linkedin is een rijke bron aan informatie over wat er tegenwoordig speelt onder hoogopgeleide werkenden. Zo las ik een update met de titel: “Will you ever get another job?” Niets aparts aan een dergelijke update, maar ik zag dat wel 984 lezers een ‘like’ hadden gegeven en dat er 373 mensen een commentaar hadden gegeven op deze update.

Dat moet dus interessant zijn!

Schermafbeelding 2014-11-30 om 18.53.21

De link leidde mij naar een zeer uitgebreid overzicht van tips en trucs die je kan inzetten om een baan vinden, zoals:

  • Wees realistisch,
  • Onderhoud je netwerk
  • Maak een duidelijk plan, etc., etc.

facebook-sluit-accounts-voor-het-liken-van-teveel-dingen

 

 

 

 

Even doorscrollend, stuitte ik op veel meer tips, bijvoorbeeld om een betere ondernemer te worden, om om te gaan met teleurstellingen als ik de job niet heb gekregen, alsmede essentiële tips om een senior leider te worden.

 

Welk een overvloed aan tips!! Er zitten zeker interessante teksten bij, maar tegelijk denk ik: waar gaat het eigenlijk om??

De artikelen zijn natuurlijk niet geschreven met de doelstelling om een inhoudelijk doorwrocht en compleet verhaal te schrijven over het betreffende onderwerp. Het is gewoon marketing. De opstellers staan, strak in het pak, vriendelijk en professioneel glimlachend op de foto en prijzen hun diensten en boeken aan. Ik snap hun doelstelling, niks mis mee, maar waarom zoveel ‘likes’ en commentaren?? Wat leer ik over de ‘likers’ dat zij zo enthousiast zijn over al die open deuren die voor hen zijn open getrapt?

Misschien ben ik wel jaloers op de manier waarop mijn evenknieën zich in commercieel opzicht presenteren op het internet. Korte tips over hoe je succesvol kan zijn op de arbeidsmarkt of als leider: dat leest lekker snel weg. Al die ‘likes’ geven weer aandacht op de social media: je bestaat als professional!!!

Maar ja: dat is niet mijn stijl, dat mag reeds enige tijd duidelijk geworden zijn in de blogs die ik de wereld in stuur. Ik ga voor de inhoud en niet voor de quick tips!

 

Wellicht dat ik momenteel als een ‘konijntje in het licht gevangen ben en dat ik coaching nodig heb!!

Laat ik het eens een keer omdraaien: welke tips zou jij: trouwe bloglezer, mij willen geven?? 

 

(je kunt je abonneren via de rss feed rechtsboven aan de pagina)

Leave a Reply

  

  

  

casino internet