DNA ontwikkel assessment: ‘vrijspelen van talenten’

dna.2

Een DNA ontwikkelassessment ten behoeve van het versterken van persoonlijk leiderschap en/of loopbaanvragen van high performers of leiders binnen de organisatie.

Sinds enige tijd zet ik als L&D professional een innovatieve methodiek in bij het ontwikkelen en coachen van medewerkers. Het zogenaamde BrainCompass ontwikkelassessment. Bij deze methodiek staat inzicht in de werking van het brein en het bewust ‘vrij spelen’ van talenten centraal. Dit wetenschappelijk onderbouwd en ‘AVG proof’ ontwikkeltool wordt vaak ingezet in L&D programma’s voor bijvoorbeeld leidinggevenden en high performers.
 
Continu aansluiten bij veranderingen
Het uitgangspunt is dat zowel organisaties als individuele medewerkers continu in beweging zijn en willen (‘moeten’) aansluiten op veranderingen en toekomsteisen. Vaak is daarbij nieuw gedrag en/of de inzet van ‘onzichtbare’ talenten noodzakelijk om aan die veranderingen gestalte te geven. Gedragsverandering gaat echter niet vanzelf; individuen zitten bijvoorbeeld vaak (als een konijntje in het licht) ‘gevangen’ in het beeld wat zij van zichzelf hebben en zijn geneigd terug te vallen op ‘automatisch’ (door het brein gestuurde) gewoonte of comfortgedrag. Het gevolg hiervan is dat er geen daadwerkelijke vernieuwingen plaatsvinden; “als je doet wat je deed, krijg je wat je altijd kreeg”. 
 
Gevangen in het licht
 
 
Om het verandervermogen van mensen te verhogen is het belangrijk te concretiseren welk nieuw gedrag je nastreeft en wat jou daarin motiveert. Het is verder essentieel te achterhalen waarom je dit gewenste gedrag in het verleden weinig of niet zichtbaar hebt gemaakt. Tot slot helpt een doelgerichte mindset om uit jouw comfortzone van het ‘automatische’ gedrag te komen.
 
Meerwaarde
De meerwaarde van het BrainCompass is dat je zelfkennis krijgt: inzicht in aangeboren en aangeleerde talenten. Daarnaast zelfbewustzijn: begrip (en acceptatie) van waar jouw ‘automatisch’ gedrag vandaan komt. Komt jouw automatisch gedrag vanuit jouw DNA (ofwel jouw ‘startinstellingen’, vanuit jouw vroege hechting, vanuit jouw persoonlijkheidsontwikkeling en/of vanuit jouw professionele mindset? Tot slot is de meerwaarde: zelfmanagement: je ontwikkelt handvatten om concreet aan de slag te gaan en de gewenste) talenten vrij te spelen. 
 
Praktisch
Het BrainCompass ontwikkelassessment bestaat uit een DNA-analyse (speeksel) en de afname van een online vragenlijst. Er vinden vervolgens 3 persoonlijke gesprekken plaats waarin de resultaten uitgediept en vertaald worden naar jouw concrete doelen en acties. (zie: BrainCompass – leiderschap reflectie en BrainCompass – Talent Mapping)
Interesse: treed uit jouw comfortzone en neem contact op.
 
Nico van Wayenburg
 
Breda, 06 20443029
 

 

 

casino internet